بلاگ
انواع سنگ مرمریت و کاربردهای آن در دکوراسیون داخلی

در مقاله ی سنگ مرمر چیست؟ به توضیحات در مورد سنگ مرمر پرداختیم؛ اما نکته ی قابل توجه ای که وجود دارد این است که بیشتر مردم بر این طرز تفکر هستند که سنگ مرمر همان مرمریت است اما باید گفت که این فکر اشتباه بوده و این دو سنگ دارای تفاوت های بسیاری هستند. مسئله ای که در ادامه ی این مقاله به توضیح آن خواهیم پرداخت.
سنگ مرمریت چیست؟
سنگ مرمریت یک نوع سنگ آهکی رسوبی است که از کربنات کلسیم، کلسیت، دولومیت و کریستال تشکیل شده است. این سنگ دارای سه دسته است که به دسته های سنگ کریستال، ابری و چینی تقسیم بندی می شود. در ساختار این سنگ کانی های متفاوتی وجود دارند که باعث تنوع رنگ در این سنگ شده اند، این کانی ها عبارتند از:
- کلریت یا سیلیکات ها:
این دسته رنگ سبز را برای سنگ مرمریت به وجود می آورند.
- کربن ها:
این دسته کانی ها طیف رنگی خاکستری یعنی سفید تا مشکی را در سنگ مرمریت به وجود می آورند.
- هموتیت یا کربنات منگنز :
این دسته باعث یه وجود آمدن رنگ قرمز در این سنگ می شوند.
- لیمونیت:
این کانی رنگ زرد و کرم را به به سنگ مرمریت می دهد.
به دلیل همین تنوع رنگی در سنگ مرمریت، این سنگ استفاده ی بیشتری نسبت به سنگ مرمر داشته و در ساختمان سازی کاربرد بیشتر و طرفداران بیشتر و خاصه ی خود را دارد. اما اگر بخواهیم به رنگ اصلی این سنگ در حالت خالص اشاره داشته باشبم، همانند سنگ مرمر خالص سفید و درخشان است. به دلیل کمیابی این رنگ، رنگ سفید آن کمی گران تر ار باقی رنگ هاست.
تفاوت مرمر و مرمریت چیست؟
- نوع سنگ:
سنگ مرمر یک نوع سنگ دگرگونی بوده که حاصل دگرگونی سنگ آهک است. اما سنگ مرمریت جز دسته ی سنگ های رسوبی است.
-
زیبایی و جلا:
سنگ مرمریت رنگ های متنوعی از جمله سفید، خاکستری، سیاه، سبز، ارغوانی، زرد، قرمز و… دارد، اما رنگ سنگ مرمر خالص، سفید شفاف است.
-
کاربرد:
کاربرد سنگ مرمر در درجه اول در مصنوعات سنگی مانند مجسمه، گلدان و … است اما سنگ مرمریت با وجود شباهت کاربردی که با مرمر در این مورد دارد، در وهله اول در بنا استفاده شده که می تواند در نمای چه داخلی و یا چه خارجی و همچنین به عنوان دیوار پوش و کفپوش استفاده شده و بعد در ساخت مجسمه و موارد مشابه کاربرد دارد.
- قیمت:
در زمینه ی قیمت سنگ مرمر به مراتب دارای قیمت بیشتری نسبت به سنگ مرمریت است تا حدی که می توان گفت که قیمت آن به حدود 10 برابر قیمت آن می رسد اما باید این نکته را نیز در نظر داشت که بررسی این مورد بستگی به نوع سنگ مرمر و مرمریت مربوطه نیز دارد.
انواع سنگ مرمریت
انواع سنگ مرمریت شامل همان رنگ بندی هایی است که در بالا به آن ها اشاره شد پس اگر یک بار دیگر به صورت کامل و خلاصه بخواهیم آن ها را برایتان نام ببریم، انواع سنگ های مرمربت عبارتند از:
- سنگ مرمریت سفید
- سنگ مرمریت کرم
- سنگ مرمریت مشکی
- سنگ مرمریت رگهدار
- سنگ مرمریت تراورتن
ویژگی های سنگ مرمریت
به دلیل وجود سنگ آهک در ساختار سنگ مرمریت، این سنگ دارای نرمی خاصی بوده و در معادن و کارخانه ها با اره های نرم بُر برش می خورد. اما اینکه این سنگ دارای نرمی است باعث نمی شود که ما این فکر را داشته باشیم این سنگ به راحتی ترک خورده و یا اینکه خرد می شود اما در عملیات فراوری سنگ مرمریت، با استفاده از چسب و رزین یا اپوکسی در پشت سنگ مقاومت آن را افزایش می دهند.
کاربرد های سنگ مرمریت در دکوراسیون داخلی
امروزه بیشترین کاربرد سنگ مرمریت در کف پوش ها و یا نمای داخلی ساختمان به خصوص پله ها ست. در این میان نیاز است توضیح اضافه ای در مورد سنگی به نام اسلب سنگ یا سنگ اسلب بدهیم.
واژهی اسلب (Slab) در زبان لاتین به معنای ورق، برگه و یا قطعه می باشد. تولید سنگ به روش اسلب که بعضاً به آن سنگ اسلپ نیز میگویند یکی از روش های جدید فرآوری سنگ می باشد که با دستگاه های مخصوصی همچون اره و وایر کات انجام میشود. اما نیاز دانستن این نکته چه بوده است؟
از سنگ های اسلب برای تزیین دیوار و کف، کابینت و کانتر آشپزخانه، روشویی سرویس بهداشتی، … استفاده می شود و در بعضی موارد سنگ های مرمریت را در ابعاد اسلب برای لابی هتل ها و ساختمان های لوکس استفاده می کنند، زیرا زیبایی فضا را دو برابر می کنند به همین دلیل از سنگ های مرمریت تیره مانند مرمریت مشکی نجف آباد، مرمریت کارنیکو، مرمریت مشکی طلایی در راستای این کار استفاده می شود.
پس به طور خلاصه کاربرد های سنگ مرمریت در دکوراسیون شامل موارد زیر است:
- کفپوش و دیوارپوش
- مجسمهسازی و هنر
- ساخت آثار معماری و تزئینی
- میزها و سطوح کار
- کاربرد در فضای خارجی
- صنایع تزئینی و کاربردی
بهترین سنگ مرمریت
تنوع این سنگ ساختمانی آنقدر زیاد است که نمی توان صرفا تعدادی از آنها را به عنوان بهترین معرفی کرد از این رو فقط می توان به پر استفاده ترین نوع سنگ مرمریت اشاره داشت که عبارتند از:
سنگ مرمریت خوی، مرمریت دهبید، مرمریت لاشتر، مرمریت پرشین سیلک، مرمریت چهرک، مرمریت صلصالی، مرمریت خوبسنگان،مرمریت آباده، مرمریت پارادایس، مرمریت پرطاووسی، مرمریت هرسین، مرمریت سیسیلی، مرمریت مهکام، مرمریت بیرجند، مرمریت رامشه، مرمریت شهرکرد و باقی موارد که نمی توان همه ی آنها را در این بخش نام برد.
سخن پایانی
سنگ مرمریت به دلیل داشتن ویژگی های گفته شده مانند زیبایی و تنوع رنگ، مقاومت نسیتا بالا، درخشندگی خیره کننده و باقی موارد گفته شده، یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده در انواع دکوراسیون های داخلی است.