Uncategorized @fa

بهترین سنگ ها نمای ساختمان

بهترین سنگ ها نمای ساختمان کدامند ؟ قبل از شروع به خواندن این متن، در ابتدا باید معنای بهترین سنگ یا بهترین انتخاب را بدانیم. بهترین انتخاب لزوما گران ترین ها نیستند. بلکه با توجه به کاربری و ظرفیت باید انتخاب مناسبی صورت پذیرد. به عنوان مثال برای نمای پشت ساختمان یا دیوارها و نماهایی که دید ندارند مانند نورگیر، بهترین انتخاب سنگ های روشن و سوپر گران قیمت نیستند. اکنون به معرفی مناسب ترین سنگ ها برای نمای ساختمان به شما می پردازیم.

بهترین سنگ ها نمای ساختمان

برای شناسایی بهترین نوع سنگ باید ابتدا با ویژگی های فیزیکی و بعضا ویژگی شیمیایی سنگ های مختلف آشنا شوید تا بتوانید بهترین انتخاب را در انتها خودتان بگیرید. حال به معرفی انواع مختلفی که به عنوان بهترین سنگ ها برای نمای ساختمان شناخته شده اند می پردازیم:

1) سنگ تراورتن:

سنگ تراورتن (Travertine)، یکی از انواع  سنگ هاست که جز دسته ی رسوبی به شمار می رود. این سنگ بیشتر جنبه ی تزئینی دارد و برای مصارفی مانند نمای ساختمان گزینه ی مناسبی به کار می رود. همچنین با دارا بودن ویژگی های مانند:

  • مقاومت فشاری مناسب
  • عایق بودن نسبی حرارت و صدا
  • وزن کمتر نسبت به سایر سنگ ها
  • مقاومت در برابر خورشید و سرما و گرما و شرایط اسیدی
  • چسبندگی مناسب

به طور کامل می تواند خیال ما را راحت کند تا یکی از گزینه های کاربردی ما باشد؛ سنگ نمای ساختمان در حالت عادی باید از حداقل این ویژگی ها برخوردار باشد تا بتواند در برابر آسیب های احتمالی که به مرور زمان ایجاد می شوند، مقاومت کند.

در این میان تراورتن های عباس آباد – آتشکوه – دره بخاری – حاجی آباد – آبگرم به ترتیب از بهترین ها از لحاظ کیفیت هستند که در میان آنها سورت های متنوعی بر اساس میزان رگه و بازی رنگ وجود دارد که میتواند تا سه برابر، قیمت سنگ را تغییر دهد

2) سنگ چینی | بهترین سنگ ها نمای ساختمان

سنگ چینی که امروزه با اسم سنگ کریستال نیز شناخته می شود یکی از موارد دیگری است که در ساختمان سازی و نمای ساختمان ها به کار می رود. این سنگ جز دسته ی سنگ های دگرگونی به شمار می رود زیرا تحت شرایط خاصی نظیر فشار و دمای زیاد در ساختار خود دچار تغییراتی شده و دوباره متبلور می شود اما به طور کلی آن را از خانواده سنگ های آهکی یا دولومیتی می دانند.

این سنگ هم در نمای داخل و هم در نمای خارجی ساختمان مورد استفاده ی مهندسان قرار گرفته است؛ زیرا هم می توان به دلیل مقاومت در برابر آب و هوای محیط اطراف خود و هم با داشتن ظاهری زیبا در دکوراسیون داخلی خانه از آن بهره مند شد. سنگ چینی خالص رنگی سفید و بلورین دارد اما دارای تنوع رنگی ای مانند: خاکستری روشن تا تیره، سبز، صورتی، قرمز، زرد و کرمی نیز هست.

از آنجایی که این نوع سنگ خاصیت خوبی در جذب گرما دارد، بیشتر در ساختمان سازی در مناطق گرمسیر از آن استفاده می شود تا ساختمان را در روز های گرم، خنک نگه دارد.

از میان سنگ های کریستال بهترین گزینه ها برای نما را میتوان به سنگ ازنا – الیگودرز – پاتک – نیریز و سایمان را اشاره کرد.

3) سنگ گرانیت:

سنگ گرانیت (Granite)، جز دسته ی سنگ های آذرین طبقه بندی می شود زیرا از سرد شدن تدریجی ماگمای مذاب در نزدیکی سطح زمین تشکیل می‌شود. کانی‌های اصلی تشکیل دهنده سنگ گرانیت فلدسپار و کوارتز با مقادیر کمی از میکا و آمفیبول است.

در سالهای پیش گرانیت نقش پر رنگی در ساختمان ها به عنوان سنگ نما داشته است، اما سنگ گرانیت به دو دلیل اکنون برای استفاده در نمای ساختمان توصیه نمی شود؛ اولین دلیل وزن بالا و دیگری عدم چسبندگی مناسب. از دیگر مشکلات آن می توان به اکسیده شدن در برخی سورت ها و یا عدم دارا بودن طرح های متنوع اشاره کرد. حال از این سنگ بر روی دیوار و حتی نمای طبقه همکف می‌توانید استفاده نمایید.

4) سنگ مرمریت:

سنگ مرمر (Marble)، جز دسته ی سنگ های دگرگونی به حساب می آید که از دگرگونی سنگ آهک در شرایط خاص خود به وجود می آید. این سنگ به دلیل ساختار خود که از ثبات و مقاومت کمی برخوردار است و در برابر محیط اسیدی، مرطوب، گرم و سرد و اشعه خورشید مقاومت لازم را نداشته، برای نمای ساختمان توصیه نمی شود.

عمده کاربرد سنگ مرمر در نمای داخلی ساختمان، کف سالن، سنگ پشت تی وی روم و مجسمه‌ سازی است.

5) سنگ بازالت:

سنگ بازالت (Basalt)، یک سنگ آذرین از نوع بیرونی است که از باقی مانده ی فعالیت های آتشفشانی به وجود می آید و در ایران به وفور یافت می شود. این سنگ سیاه و ریز دانه است و از تراکم و سختی بالایی برخوردار است. در انواع گوناگونی از رنگ ها یافت شدهو بعد از گرانیت فراوان‌ ترین سنگ آذرین است.

سنگ بازالت دارای چسبندگی قابل توجهی است و به دلیل خاصیت عایق صدا بودن، کاهش مصرف انرژی و همچنین کاهش هزینه، گزینه ی مناسبی برای نمای ساختمان هاست.

سخن پایانی بهترین سنگ ها نمای ساختمان

با توجه به مطالب فوق شما با انواع مختلفی از انواع سنگ، برای نمای ساختمان آشنا شدید؛ به ویژگی ها و مزایا و معایب سنگ ها و باقی موارد پی برید. اما همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد بهترین انتخاب لزوما گران ترین ها نیستند. بلکه با توجه به کاربری و ظرفیت باید انتخاب مناسبی صورت پذیرد. بهترین سنگ برای نمای ساختمان در حالت عادی باید از حداق ویژگی های ذکر شده در مقاله برخوردار باشد تا بتواند در برابر آسیب های احتمالی که به مرور زمان ایجاد می شوند، مقاومت کند. زیرا باید همچنان ظاهر خود را حفظ کرده و سالم بماند تا خدشه ای به نمای خارجی ساختمان وارد نشود. 

از این رو این خود شما هستید که در نهایت انتخاب می کنید کدام مورد را با توجه به سلیقه خود برای نمای ساختمان استفاده کرده و کدام مورد بهترین انتخاب برای نمای ساختمان شماست.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *