دسته‌بندی نشده

بوک مچ و فور مچ چیست؟

حتما از خودتون می‌پرسید که اصلاحات بوک مچ و فور مچ چیست؟ و مربوط به چه قسمتی از سنگ های ساختمانی می‌باشد. برای دانستن تمامی اصطلاحات مربوط به بوک مچ و فور مچ در ادامه همراهمان باشید.

در حقیقت این دو اصطلاح در دنیای سنگ‌های ساختمانی به اندازه‌های سنگ‌ها مربوط است. همانطور که در مقالات قبلی خوانده بودید؛ سنگ‌ها در ابعاد مختلفی برش داده شده و در ساختمان سازی و نمای داخلی و نمای خارجی استفاده می‌شوند. به طور کلی سنگ ها در ابعاد طولی، اسلب، تایل و ابعاد سفارشی در کارخانجات سنگ‌بری برش داده می‌شوند. فورک مچ و بوک مچ را در اکثر موراد در اندازه‌های اسلب سنگ دیده می‌شوند. در ادامه به بررسی این دو اصطلاح خواهیم پرداخت

بوک مچ:
بوک مچ در حقیقت یک نوع از چینش یا چیدمان سنگ‌ها در کنار هم است که با استفاده از خلاقیت طراح یا معمار یک ساختمان می‌توان طرح‌های زیبایی با این نوع چیدمان به وجود آورد. زمانی که دو اسلب سنگ را به صورت قرینه یا جناقی در کنار هم قرار دهیم؛ در حقیقت یک نوع بوک مچ را ساخته‌ایم. می‌توان این نوع چیدمان اینگونه توصیف کرد که دو اسلب در کنار هم مانند زمانی است که کتاب را باز می‌کنید و دو برگه از کتاب در کنار هم قرار دارند و یک نقش خاصی را ایجاد می‌کنند.

فور مچ:
در بوک مچ گفتیم که دو سنگ اسلب در کنار هم به صورت قرینه قرار می‌گیرند و بوک مچ را می‌سازند، حال در نظر بگیرید چهار قطعه سنگ اسلب در کنار هم قرار بگیرد. در اینصورت باعث ایجاد طرح چیدمانی چهارتایی یا فور مچ می‌شوند. اگر به صورت فرضی یک خط عمودی در وسط این دو سنگ بکشید، دقیقا این دو سنگ اسلب به صورت قرینه در کنار هم قرار گرفته‌اند. در بوک مچ فقط دو سنگ در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند که طرح این دو سنگ باید کاملا به هم شبیه باشند ولی در فورمچ چهار سنگ به صورت قرینه در کنار هم قرار می‌گیرند که این چهار سنگ همگی ییک طرح مشابه دارند و تکمیل کننده هم هستند. در حقیقت یک طرح متحدالمرکز می‌سازند.

شرایط ایجاد بوک مچ و فور مچ:
بوک مچ و فور مچ در سنگ‌های ساختمانی مختلفی قابل اجرا است ولی این اجرا به عوامل متلفی بستگی دارد که بهتر است برای ایجاد این دو طرح در نظر گرفته شود.

کوپ سنگ‌هایی که از معادن به کارخانجات سنگ‌بری فرستاده می‌شود، لازم است که دارای ابعاد بزرگ و اسلب باشند.
طرح سنگ و میزان رگه‌های موجود در سنگ بسیار مهم است
سورت بندی و میزان کیفیت سنگ بسیار مهم است
نداشتن گره و ناخالصی یا نقص و خرابی، یک عامل مهم دیگر در انتخاب سنگ به عنوان فور مچ و بوک مچ است.
تمامی سنگ های ساختمانی که یکنواخت نیستند و دارای رگه‌ هستند می‌توانند به صورت بوک مچ و فور مچ استفاده گردند.
استفاده از سنگ گرانیت برای طرح های بوک مچ و فور مچ به دلیل رگه های کم بسیار کاهش یافته است.
البته علاوه بر موارد بالا، هزینه های حمل و نقل سنگ و شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه دو عامل مهم دیگر هستند که در ایجاد طرح‌های بوک مچ و فور مچ تاثیرگذارند.

کاربرد سنگ‌های اسلب بوک مچ و فور مچ:
طرح های بوک مچ و فور مچ که به صورت اسلب هستند در قسمت های مختلفی از خانه کاربرد دارندکه در ادامه برایتان توضیح خواهیم داد

دیوار پشت میز تلویزیون در داخل خانه های مسکونی و ویلایی
دیوارهای سالن نشیمن و اتاق ها در منازل مسکونی و ساختمان‌های تجاری و اداری
کف‌پوش‌های داخلی مغازه‌ها، پاساژها، سالن‌های نشیمن خانه‌های مسکونی و لوکس
سنگ های استفاده شده در دیوار و کف لابی ساختمان های تجاری و مسکونی
سنگ دیوار شومینه ها در سالن خانه های مسکونی و ویلایی
استفاده در طراحی دیوارهای آشپزخانه
استفاده از طرح های بوک مچ و فور مچ در کابینت های آشپزخانه
استفاده به عنوان سنگ کانتر آشپزخانه
استفاده از بوک مچ و فور مچ به عنوان سنگ روی میز ناهار خوری
استفاده در سالن های اجلاس و همایش
دکوراسیون داخلی فروشگاه‌های بزرگ و جلل
استفاده در دکوراسیون داخلی هتل ها و تالارهای باشکوه و لاکچری
کانتر و پیشخوان میزهای اداری بزرگ در مراکز عمومی و تجاری ساختمان های سطح شهر
استفاده در کف و دیوار سرویس بهداشتی و کف و دیوار حمام
استفاده در اتاق خواب های لوکس و مستر خانه های ویلایی و مسکونی
کاربرد سنگ‌های اسلب بوک مچ و فور مچ

انواع سنگ‌های به کار برده شده در بوک مچ و فور مچ:
سنگ های ساختمانی مختلفی می‌توانند در این نوع چیدمان سنگ اسلب استفاده شوند؛ اما کاربرد یک‌سری از سنگ‌ها بسشتر از بقیه سنگ‌هاست. از این رو در ادامه آن‌ها را نام خواهیم برد.

1.سنگ های ساختمانی تراورتن

2.سنگ های ساختمانی مرمریت

3.سنگ های ساختمانی چینی (کریستال)

4.سنگ های ساختمانی مرمر

5.سنگ های ساختمانی گرانیت

نکته ی مهم در مورد این سنگ‌ها و طرح های فورمچ و بوک مچ این‌است که؛ سنگ‌های ساختمانی که دارای رگه‌های زیادی هستند، برای طرح‌های بوک مچ و فور مچ پر استفاده‌تر هستند. در صورتی که سنگ‌های نام برده شده دارای رگه‌های کم و یکنواخت باشند، در این صورت از استفاده آن‌ها خودداری کنید. این موضوع به خاطر این‌است که طرح های ذککر شده باید به صورت قرینه باشند و وقتی که سنگی به صورت یکنواخت و ساده باشند، نیازی به قرینه شدن ندارد. بنابراین حتما از سنگ‌هایی با رگه‌ها و طرح‌های شلوغ استفاده کنید تا بوک مچ و فور مچ جلوه‌ی زیباتری به سنگ ببخشد.

نتیجه‌گیری:
در مطالب گفته شده سعی کردیم بوک مچ و فور مچ را به طور ساده برایتان شرح دهیم و کاربرد مختلف آن را در ساختمان سازی و نمای داخلی و خارجی یک خانه بازگو کنیم. همیشه این نکته مهم را در نظر داتشه باشید که سنگ‌های ساختمانی باکیفیت را برای بوک مچ و فور مچ انتخاب نمائید و ترجیحا از سنگ‌هایی با رگه‌های شلوغ و زیاد استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *